péntek, augusztus 21, 2009

Hiroshima and after that

14-en mentunk Hiroshimaba.
A reggel 7 orasi shinkansennel mentunk. eleg sokszor bedugult a fulem x) Az ut Hiroshimaba kb 4 ora volt. Mivel a shinkanenen volt legkondicionalas, ezert amikor kileptunk a vonatbol mindenki egyszerre. ATSUUUIIIIII! Rohadt meleg volt. Yokohama rohadt meleg, de Hiroshima meg melegebb. (Nem csoda, mivel kozelebb van az egyenlitohoz...)
Mikor megerkeztunk taxival mentunk a szallasunkhoz. Aminek alacsonyabb szintunek kellett volna lennie egy hotelnel, de en nem ugy vettem eszre... Nah, de ez nem lenyeg.
Miutan mindenki megerkezett, Endo-szensei, az angoltanarom (es tagja a YWCA-nek ami szervezte ezt a programot) tartott egy kis beszedet, aztan Steven Leeper tartott egy beszedet az atombombakrol es egyeb nuklearis fegyverekrol. Utana elmentunk az atommuzeumba, ahol semmit se lehetett megnezni, mert annyian voltak, hogy jo ha fel percig nezni tudtal egy kepet.
De a kepek utan viszont mar jottek a targyak. Ott mar valamennyivel kevesebb ember volt. (Mert mindenki az ajendekboltba ragadt XD)

A varos folott 600 m-rel robbant az atombomba. kb 200 m-rel a celponttol.


Ez az, aminek semmi koze sincs a valosaghoz:


Ha csak ennyire serultek volna meg az emberek tul szep lett volna...

A tulelokre sem vart szep elet:

Nehany maradvany:
Az elso kepen egy no arnyeka van, aki a lepcson ulve varta, hogy kinyisson a posta (vagy bank. mar nem tom)
Eldeformalodtak:
Tobb kepet most nem rakok fel, mert tul sok idot vesz el.
A muzeum utan visszamentunk a szallasunkra, vacsiztunk es utana volt a Friendship Party, ahol kviz feladatok voltak.
Utana 9-kor mehettunk vegre furdeni, utana felmentunk a 8. emeletre, mert volt ragcsa meg innivalo es meg internetezni is tudtunk. Es utana mentunk aludni. (ami nem jott ossze, mert masik 6 lannyal voltunk egy szobaba zarva (tatami szoba), akik egesz ejjel beszelgettek. Es amig beszelgettek mi is beszelgettunk. Mert aludni nem lehetett.
Masnap elmentunk reggelizni, utana pedig a valasztott programokra ment mindenki. Jo volt meg minden, csak eleg sokat setaltunk szunet nelkul. Meg nem ertettunk sokmindent. Volt egy no, Mari-san, aki elvileg forditott volna nekunk, de valahogy mindig sikerult elmennie a kozelunkbol...
Aztan utana visszamentunk a szallasra, vacsiztunk es utana workshop volt. Ahol megint csak beszelgettunk...
Utana meg mentunk furdeni es utana Livvel gyakoroltuk a szovegunket. Mert ugye megint kellett tartanunk egy 5 perces beszedet...
Masnap a beszed utan elmentunk reggelizni, utana pedig elmentunk a Peace Memorial Parkba, ahol a Hiroshimai aldozatok szamara emelt muemlekeket neztuk meg. Utana delben, akik nem maradtak a Miyajimai utra, azok hazamentek. Mi pedig elmentunk Miyajimaba. Szep hely. Es a varos tele van szarvasokkal meg ozekkel. Ugy jarkalnak ott, mint az emberek. Egyik szarvast elkeztuk fenykepezni, o meg elkezdett ott pozolni x) Annyira cuki volt. Meg volt egy oz, ami ott allt az egyik bufe elott az ablaknal XD Biztos latta, hogy az emberek sorba allnak es akkor kapnak kajat es utanozta oket XD vagy nem tom XD de annyira cuki volt XD
Miyajima utan visszamentunk Hiroshimaba es elmentunk okonomiyakit enni. Fincsaaaa. Hiroshimaban a legjobb.
Aztan vissza szallasra es volt soooooksoksoksok szabadidonk. Csak a masik YFU-s csaj ne akaszkodott volna rank. (Liv AFS-szel jott Japanba)
Az volt a jo, hogy nem sulis program volt, hogy szabadidonkben el tudtunk menni a Seven Elevenbe vasarolni XD Vettunk egy kis edesseget/ragcsalnivalot, hogy legyen mit ennunk elalvasig.
Aztan masnap (17-en) mindenki osszepakolt es ment haza. Liv, Yuria meg en mielott hazamentunk elmentunk a Hiroshimai penzgyarba. Tiszta jo volt. Ahol a penzt zsakokba toltik, ott fentrol neztuk a folyamatot es egyik hapsi meg folyamatosan minket bamult XD Mi meg mar nem tudtuk, hogy mit csinaljunk, egyszercsak elkezdunk szakadni a rohogestol XD Azutan mar nem bamult a hapsi XD
Utana bementunk a muzeum reszre, ahol egeszen regrol mostanaig ki vannak rakva a penzek. Meg a specko ermek is amik alkalmakra keszultek. Rohadt szepek.
Japan mind a 47 prefekturajanak is csinalnak/csianltak kulon ermet. Lehet hozza venni egy tartot, amin japan terkepe van, igy esszeruen minden prefekturahoz oda tudod rakni a sajat ermejet. Akartam venni, gondoltam osszegyujtom az osszeset, de aztan megsem vettem, mert magyarorszagon nem biztos, hogy osszetudom gyujteni mind. Megha az interneten meg is tudom venni. Majd esetleg maskor. Elobb utana jarok.
Aztan elmentunk a Hiroshimai allomasra, ebedeltunk, vettunk par szuvenirt, meg ajandekot es utana a 14:44-es shinkansennel hazajottunk.
Utana Nikura-san eljott ertem a Yokohama allomasra es utana mentunk az ideiglenes host csaladomhoz. De ez egy masik bejegyzes lesz ^^
Nah, puszi

1 megjegyzés:

  1. óóó wow :D nem semmik a képek, durva azért o.O
    milyen a shinkansen belül? ilyen tiszta luxus gondolom :D nem magyar vonat xD
    óó AFS? :D Ő amúgy amerikai? mm Liv...
    én is AFS-szel megyek majd márciubsna ha minden igaz =)
    Írisz

    VálaszTörlés